Chalki…. Like a chocolate box!

2018 var ett år med återgång till mitt arbete efter 8 månaders sjukskrivning efter det att jag drabbats av en mängd olika saker/diagnoser. 2018 var också ett år med många resor, såväl några fysiska men även en inre resa. Den inre resan är så personlig och den är dessutom pågående och jag lämnar den därför därhän just nu. Läkning såväl själsligt som fysiskt pågår som sagt fortfarande, om än trevande. Det gäller att ha tålamod. Nu över till en av mina fysiska resor.

År 2018 åkte jag bland annat på en tvåveckorsresa till byn Pefkos i närheten av Lindos på Rhodos, med äldsta sonen Jonas, väninna Maria och hennes dotter Karin. Vi bodde på ett jättetrevligt hotell som TUI hade i sitt program, hotell Finas. Som ni ser så hade vi en vidunderlig utsikt från balkongen och även sällskap av en magnifik påfågel som spankulerade omkring på hotellområdet. Under vår resa besökte vi naturligtvis den fina stranden och ”den vita byn” Lindos, det tog oss 10 minuter med taxi. Turistmagnet, javisst, men stranden och vattnet är fantastiskt där så det är inte så svårt att förstå. Jonas hade ett inplanerat besök på ön Chalki/Halki och vi andra bestämde oss för att hänga med och det är något vi verkligen inte ångrar! Vilken upplevelse! Vi tog färjan från Kamiros och det tog ungefär en timme med båt därifrån. (Ön har ganska tät båtförbindelse med Mandrakihamnen/Rhodos stad också!)

När vi gled in i hamnen, ja herregud, ingen reklambyrå hade kunnat sälja in Chalki bättre! Små pastellfärgade hus, en fyr ute på udden, kristallklart vatten och ja, magiskt! Vårt hotell Aretanassa, låg i en K märkt byggnad där det tidigare varit en tvättsvampsfabrik. Deras cocktails, fria solsängar och bad från stege precis utanför dörren, gör detta till ett av mina favorithotell ever! På kvällen strosade vi ner till hamnen och åt under ett citronträd. 10-12 små restauranger, en taxi, en polis, ett enda ”riktigt” hotell (förutom uthyrningsrum, lägenheter) gör att den här ön är en riktig pärla! Vattnet var så klart att det såg ut som fruktsoda. Lugnet. Att sätta i hörlurar funkade inte, man ville liksom höra tystnaden.. Jag planerar att åka tillbaka i år eller 2020, en flygstol till Rhodos och planera in en vecka på ön beroende på hur färjorna går, så får det bli! Ha en fin söndagkväll alls vänner och även dom jag inte känner!🙏

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Skapa en gratis webbplats eller blogg på WordPress.com.

Upp ↑

<span>%d</span> bloggare gillar detta: